Holistische zwangerschapsmassage

Bolle Buiken Massage© – holistische zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent is aanraking en ontspanning belangrijk. Door aanraken via massage, maakt je lijf hormonen aan die een goede zwangerschap stimuleren. De ontspanning die je door de massage ervaart, versterkt dat effect. Als je vanaf het begin van je zwangerschap regelmatig een massage krijgt, is dat dus goed voor jou en je kindje.

Zwangerschapsmassage, de buik wordt gemasseerd
Zwangerschapsmassage

Minder klachten

Tijdens een Bolle Buiken Massage© ontspan je je heerlijk door oliemassage. Met pulsen (het zachtjes wiegen van lijf en ledematen) werkt die ontspanning diep door in je lijf. De massage zorgt er ook voor dat er minder vocht ophoopt en je handen en voeten.

Streching maakt ruimte in je zwaar belaste lijf. Hier stretching van de arm.
Streching maakt ruimte in je zwaar belaste lijf

Met strech-technieken, maak ik meer ruimte in je lijf. Dat is vooral prettig als je wat verder in je zwangerschap bent. Verder corrigeer ik je houding, waardoor je minder lage rugklachten ontwikkelt. Wist je trouwens dat uit onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen, vaak minder complicaties hebben bij de bevalling?

Op je buik liggen

Tijdens de massage lig je op een speciale kussenset, de BodyCushion. De eerste vijf tot zeven maanden kan je zelfs nog op je buik liggen (dat is een beetje afhankelijk hoe groot je buik wordt).. En daarna, heerlijk ondersteund in zijligging.

In het begin van de zwangerschap duurt een volledige Bolle Buiken Massage net zo lang als een gewone massage: 55 of 70 minuten. Vanaf het moment dat je alleen nog maar op je zij kunt liggen, trek ik er ongeveer 90 minuten voor uit. Zo creëer ik voldoende rust en aandacht voor jou en je kindje. Tijdens de massage krijgt je hele lichaam aandacht: rug, buik, benen, armen, nek, hoofd. Al die plaatsen waar zich zoveel spanning ophoopt tijdens je zwangerschap.

Kom je vaker in mijn praktijk, dan kan je ervoor kiezen om zo nu en dan een geleide meditatie te ervaren. Die helpen je nog meer te ontspannen en je vertrouwen in de bevalling te vergroten.

Info voor professionals

Ben je masseur of lichaamswerker en wil je deze massagevorm leren? Kijk dan eens op www.bollebuikenmassage.nl