Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Koert Sondorp en ik ben gediplomeerd Integratief Masseur, aangesloten bij het Netwerk van Integratief Masseurs. In 2004 begon ik mijn eigen massagepraktijk voor ontspanningsmassages.

Koert Sondorp

Nooit hetzelfde

Het mooie aan mijn beroep als masseur vind ik dat er geen massage hetzelfde is. Want elk mens is uniek. En bovendien verandert iedereen voortdurend. Kleine veranderingen in de vorm van bijvoorbeeld stemmingswisseling. En grote veranderingen door belangrijke gebeurtenissen in het leven. Daardoor zijn mijn massages nooit hetzelfde. Zelfs als je regelmatig bij me in de praktijk komt, zal het iedere keer weer verschillend zijn. Mijn werk is iedere dag weer anders en elke massage is weer opnieuw bijzonder.

Aanraken

Een bijzonder plekje in mijn masseurshart heeft het gedicht “Toe raak me aan” van Phyllis Davis. Het geeft erg mooi weer dat iedereen behoefte heeft aan aanraking. Jong en oud, man en vrouw. En ik mag daar als masseur mijn steentje aan bijdragen. Wat is er nou mooier dan dat?

Lesgeven

Naast mijn massagepraktijk geef ik ook regelmatig les. Cursussen voor vrijetijds masseurs en bijscholingen voor professionals in mijn vak. Het is fijn om de kunst van het respectvol aanraken over te brengen en om deelnemers te zien groeien in de loop van een cursus of workshopdag.